menu popostowe po dziesięciodniowej głodówce

śniadanie: [przed szóstą] ryż czerwony (z czarnym na zmianę) z bananami, orzeszkami nerkowca i tamaryndem

drugie śniadanie: [około dziewiątej] tofu (tahu) z sosem sojowym kecap asin, ziemniaczki gotowane w całości bez soli, uduszony kangkung (indonezyjski szpinak) albo liście kassawa.

w międzyczasie owoce: mangosteny, dokong, ananas…

obiad: [popołudniu około trzeciej] zupa kalafiorowo-fasolkowa (warzywna), w niej kapusta, kalafior, pomidor, marchewka, jicama albo ziemniak (albo razem), szalotka, czosnek, cebulka szczypior, fasolka mung, orzeszki arachidowe albo tempeh, oliwa, cztery łyżki kecap asin na dwa litry zupy.

po zupie i po chwili: DURIAN :)

kolacja: [przed szóstą] powtórka obiadu :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *